Changed Stater and Now Weird Noise on Start Up

Discussion in 'Motor' started by Joken, Jun 29, 2020.

Help Support VMAX Motorcycle Forum by donating:

  1. Jun 29, 2020 #1

    Joken

    Joken

    Joken

    Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    3
    Location:
    S to the O
    So i was having a charging problem this weekend and it ended up being the stater, so i replaced it , and it fixed my charging problem.
    The problem i am having now is the noise it make when starting.
    I have since replaced the starter and removed the engine case and double checked the starting gears, and everything looks good, put the noise is still there.
    Any help is much appreciated.
     
    Last edited: Jun 29, 2020
  2. Jun 29, 2020 #2

    MaxMidnight

    MaxMidnight

    MaxMidnight

    Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,818
    Likes Received:
    86
    Location:
    Cumbria, England.
    Did you re-assemble with a gasket?
    Failure to do do can allow the starter gears to rub the casing.
     
  3. Jun 29, 2020 #3

    jimvette999

    jimvette999

    jimvette999

    Well-Known Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Location:
    Florida
    Agreed.. ask me how I know. Cost me a new battery I didn't need but "thought" I did.... slow cranking due to what MaxMidnight said.
     
  4. Jun 29, 2020 #4

    Joken

    Joken

    Joken

    Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    3
    Location:
    S to the O
    MaxMidnight , that is exactly what it was, no gasket and the gasket maker made the tolerances to small.
    Thank again
     

Draft saved Draft deleted

Share This Page

arrow_white